Bygga och bo

Att bo bra är viktigt för oss alla. Nära till natur och härliga omgivningar, nära till skola, arbete och fritidsliv. Det vi menar med livskvalitet är att leva och bo i en trevlig och trygg miljö, något som Finströms kommun kan erbjuda. Vare sig du väljer att bo centralt eller i en by, i lägenhet eller villa så har du alltid nära till natur och kultur, skola och dagis.

I Finström finns förutom våra idrottsplaner även en högklassig simanläggning och idrottshall centralt belägna i Godby.
Om du ska bygga nytt hus eller bygga om ditt gamla finns det ett antal lagar, bestämmelser och beslut att följa. Kommunen gör upp planer för bebyggelsen i olika områden och granskar ansökningar om bygglov för både ny-, till-, och ombyggnader samt andra förändringar i och omkring ditt hus.

I menyn till vänster kan du hitta det mesta du behöver veta vad gäller samhällsplanering, tillstånd och planering för att bygga och bo, kommunägda tomter, vatten och avlopp m.m.

Byggnadskontoret sköter även plogning och underhåll av kommunens vägar och hyresbostäder.

Kommunen har en organiserad jour för akuta reparationer och åtgärder inom den tekniska sektorn. Den telefonen hanteras av jourhavande reparatör, varför vi ber att numret inte missbrukas under arbeten med t.ex. vattenledningar för att kunna arbeta effektivare. Kommunen ger då löpande information på hemsidan under rubriken Nyheter.

Byggnadstekniska förvaltningen stängd på fredagar

Byggnadstekniska förvaltningen har inte telefontid eller mottagning på fredagar. Fredagarna reserveras för beredning av ärenden och övriga kansliarbeten.

Telefontiden är kl 9-11 måndag–torsdag.

Kom ihåg att det bäst att boka tid för besök. Det händer att vi är upptagna med diverse uppgifter eller besök. Om man bokar tid i förväg är det möjligt att diskutera ostört. Vi vill ge Er god service, det är därför vi är här.

Kontakt

Planerings- och utvecklingschef
Aron Lundström
tfn 018-431 515
aron.lundstrom[a]finstrom.ax

Kommuningenjör
Fredrik Molinder
tfn 018-431 526
fredrik.molinder[a]finstrom.ax
Säkrast anträffbar 09.00-11.00

Byggnadsinspektör
Thobias Danielsson
tfn 018-431 525
thobias.danielsson[a]finstrom.ax 

Byråsekreterare
Marina Carlsson
tfn 018-431 527
marina.carlsson[a]finstrom.ax  

tf Byråsekreterare
Ann-Katrine Nyqvist
tfn 018-431 50
ann-katrine.nyqvist[a]finstrom.ax

Tekniskas jourtelefon
0457-3425 215

Site by Strax Online, Powered by Lemon